Furious Seven en höjdarfilm!

Det finns nog en tydlig målgrupp för denna film i form av finniga tonårsgrabbar som uppskattar att se på snabba bilar, brudar och pyroteknik. Men jag måste likväl erkänna att det är en av de bättre filmupplevelser jag haft under senaste tiden. En rulle av kaliber.

Vet faktiskt inte hur mycket jag borde avslöja om filmen men finns två helt magiska scener där den ena går ut på att de kör ut bilar från ett flygplan och den finns alltså även med i trailern till filmen. De kör ut med bilarna i luften och sänder ut fallskärmar från bilarna för att sedan landa felfritt på marken för att fortsätta med den helt logiska ”operationen”.

Den andra scenen känner jag bara för att avslöja på förhand rakt av. De bryter sig in för att ta en sportbil som helt logiskt befinner sig högst upp i ett höghus i Abu Dhabi. För att ta sig därifrån oskadda flyger de med bilen mellan två skyskrapor till genom våningar och fönster.

Lite efter detta blev jag tvungen att lämna biosalongen för att resa vidare. Jag kunde dock inte vara utan slutet på denna rökarhistoria så såg helt sonika filmen på nytt i efterhand. Ett slut som jag inte hade förväntat mig och faktiskt riktigt vackert. Detta får helt enkelt bli den första filmen på länge jag tilldelar en full pott av betygskängurur.

Rate this post