Aktiviteter och att göra i Australien – 10 möjligheter!

Inte göra någonting eller faktiskt utföra något?

Brisbane

Att göra ingenting funkar… i två timmar. Brisbane.

Att resa runt i Australien är helt fantastiskt samtidigt som hostels är ett mycket bra sätt att komma i kontakt med andra trevliga resenärer. Men att resa iväg i en grupp med andra för att utföra aktiviteter samtidigt som man utforskar en helt ny plats är nog egentligen något som jag helt enkelt tycker är bland det roligaste som finns. Här är exempel på möjligheter i Australien.

Aktiviteter i Australien

I Australien finns ett gäng resebyråer i varje större stad som blir mer än nöjda om du frågar efter de resor som finns att uppleva med andra backpackers eller turister. Du kommer upptäcka att det endast är din plånbok som i slutändan sätter totalstopp för dina möjligheter – sök jobb i Australien!

Surf Camps Australien

Jag har pratat med några som varit mycket nöjda och jag hoppas kunna prova på detta för egen del. Att ta en surflektion är förstås rejält hjälpsamt – om du provat att låna en bräda för att försöka surfa med ”hemsnickrad” teknik så förstår du att det helt enkelt är svårt. Med ett surfläger med andra backpackers blir det surfträning under dagen och andra aktiviteter under kvällen som med säkerhet inkluderar snorbilligt lådvin. Jag vill prova det. Ett flertal surfläger finns. Antingen är Google till din hjälp eller helt enkelt valfri ”Travel Agency” om du väl befinner dig i Australien. Ett alternativ är Mojo Surf som annonserar mycket på Hostels. En veckas surfläger kostar för närvarande $995, runt 6000 kr.

Fraser Island – världens största sand-ö

Fraser Island

Klassiker när du reser längst östkusten. Guidade turer på denna sand-ö i 4×4-bilar där du även får möjlighet att köra för egen del. På kvällen är det party och dagen handlar om att utforska denna fantastiska plats. Du kan läsa mer om Fraser Island på Australien Backpacker här. Sannolikt hittar du ett bra erbjudande om du jämför resebyråer på plats i Australien. Cool Dingo tar just nu $460 för tre dagar och två nätter, ca 2700 kr.

Skydiving

Jag har inte provat detta än. Men hur vet du att någon annan har testat? Han berättar om det. Du kommer att höra många under din resa som berättar om sin upplevelse med Skydive. Jag måste erkänna att jag tycker det verkar fascinerande. Med den tid det tar för ett fallskärmshopp så framstår inte detta endast som en adrenalinupplevelse i stil med bungy jump – här finns tid att faktiskt smälta in upplevelsen under utförandet. Jag skulle nog älska att se stranden vid Byron Bay medan jag faller helt fritt i luften för att sedan segla långsamt i fallskärm över detta landskap. Verkar ligga runt 330$ och du vill nog dokumentera denna upplevelse med videoinspelning som de kan safta på rejält för att lägga till. Vi säger runt 2500kr.

Segling på Whitsundays

Segling Whitsundays

Snorkling, dykning och segling i denna fantastiska miljö. Det kan bli en fantiskt upplevelse på båten med andra resenärer och det finns olika alternativ beroende på om du söker totalfest med ”goon bags” eller en lugnare upplevelse. I vanlig ordning är det enklast att låta sig ”bli lurad” av en Travel agency som kan hjälpa dig utefter den upplevelse du önskar. Sailing-Whitsundays.com säljer olika alternativ, verkar ligga runt $450 för två dagar och två nätter, cirka 2700 kr.

Bar Crawl

På olika sätt är jag faktiskt riktigt nöjd över att vara 30 år ”ung”. Hade jag rest iväg till Australien på Working Holiday i början av 20-årsåldern så hade kanske bärs både varit orsaken och lösningen till alla bekymmer. Men därmed inte sagt att Pub Crawls är en dum aktivitet. Att inleda kvällen med ett gäng andra för att helt enkelt följas åt mellan uteställen är ett mycket enkelt sätt att träffa nytt roligt folk. Du kommer träffa många som vill sälja detta till backpackers på Surfers Paradise. I Sydney erbjuder Sydneypubcrawl.com.au detta tre dagar i veckan för $20, typ 120 spänn. Det finns nog ingen bris på alternativ för anordnade barrundor.

Uluru (Ayer’s Rock) Safari

Detta står närmast i kö för mig och mer information finns att invänta på hemsidan inom kort. Denna bergformation mitt ute i ödemarken verkar faktiskt helt bedårande vacker och förändrar färg allt eftersom solen förflyttar sig under dagen. Outbacken i Australien är en fantastisk upplevelse i sig. Peter Pans tar $840 (ca 5000 kr) för camping två nätter, hike och andra aktiviteter i tre dagar. Det finns nog betydligt billigare alternaiv.

Great Ocean Road

Det finns många varianter för att uppleva denna väg med otrolig ”scenery” och 12 apostlar längst vägen. En anordnad tur besöker stränder och nationalparker längst vägen i sällskap med andra resenärer. Peter Pans erbjuder detta under tre dagar och två nätter för $390, typ 2400 kr.

Turistbuss Hop-On Hop-Off

Turistbuss Sydney

Jajamen. Du läste rätt. Inget vanligt backpackeralternativ men om du effektivt vill se så mycket som möjligt på kortast tid när du är i en ny stad så kan du hoppa på och hoppa av där det passar. Vill du snåla med pengar och tid så är detta faktiskt ganska effektivt. Ingen upplevelse som kommer stå för avgörandet ifall du väljer att besöka andra sidan jorden och resa iväg – men ett jäkligt slappt vis att får en översikt av den större stad du befinner dig i. Detta även tillsammans med pensionärer – klart trevligt.

Stora Barriärrevet

Nät efter båten

Nät att hålla fast i efter båten…

Över 250 mil långt och sträcker sig förbi Whitsundays och Cairns.tat Jag valde att dyka uppe i Carins och vet knappt om jag upplevt något liknande – totalt klart vatten och magiskt häftiga varelser som simmade runt i vattnet. Redan från båten kunde vi se både botten av havet och fiskar som simmade runt i det klarblå vattnet. Snorkling ingick förstås också som möjligtvis var ännu häftigare än dykningen – att ”dyka” ner i vattnet med snorkeln och simma igenom ett fiskstim i regnbågsfärger var helt enkelt bara så jäkla häftigt. Jag tog mitt Open Water i Thailand, men dykningen med utrustning här var helt enkelt också bara magiskt. Detta naturligtvis kombinerat med matbuffé på båten. Dessutom med ett nät som vi drog efter båten enligt bild – några höll sig kvar rätt länge…

Vi kom undan för $99 och dykningen kostade $60, totalt ca 1000 kr. Detta är alltså endagstur och du får på så vis betala för boende på kvällen. Jag skulle inte ha något emot en längre tur med övernattning heller.

Skidåkning och snowboard!

Tro det eller ej – men skidåkning går alldeles utmärkt att utföra i södra Australien under deras vinterperiod Juni till Augusti. I Schweiz kan du som bekant åka skidor året runt eftersom snö finns kvar längst uppe i bergen. På en hög höjd är detta möjligt även i Australien och naturligtvis även i Nya Zeeland. Det finns till och med ”Australia’s Legendary Gay Ski Week”. Australien erbjuder alternativ för skidåkning  – men det är möjligt att det bästa alternativet är att besöka Nya Zeeland för detta som erbjuder större ”ski resorts”.

Övriga alternativ i Australien

Uppriktigt – här kan du utan problem vara sysselsatt till att du tömt ut dina besparingar totalt. Jag har nog egentligen träffat alltför många backpackers som valt att resa runt och festa under en månad för att sedan desperat hoppa på farmjobb och liknande när pengarna tagit slut. Det är helt enkelt en chansning – även om minimilönen är hög i Australien så kan det vara mycket svårt att uppnå detta utan en fast timlön. Du riskerar att fastna med fruktplockning under lång tid utan att ens kunna betala för att åka därifrån. Vill du vara säker – inled med att söka jobb. Att resa är naturligtvis den ”roligaste” delen under Working Holiday – och här finns egentligen hur många aktiviteter som helst. Om du kollar runt på resebyråerna Peter Pans, Greyhound Wicked Travel och Travel Bugs så hittar du i princip allt.

Inga kommentarer än så länge. Vad tyckte du om inlägget?

Lämna ett svar

Följ Australien Backpacker

Gilla
Besök Facebook-sidan