Världens 15 bästa podcasts

– Svenska poddprofilerna i världsklass!

Så länge du inte upplever tystnad som förfärligt intressant så har du förmodligen redan bekantat dig med det fantastiska podcastutbudet. När du tränat, vilat, pendlat till jobbet eller utfört hushållssysslor så har du nog redan upplevt poddprofilernas sällskap. Även på en flygresa runt 30 timmar blir det naturligtvis även en njutning att förflytta uppmärksamheten till en intressantare verklighet. Här presenteras 25 podcasts som kan inspirera till lyssnande och göra resan till ett nöje!

Världens podcasts

Könsneutral jordglob med bryggkaffe. Grattis internet.

Introduktion

För egen del började mitt lyssnande innan samlingsplatser som iTunes gjorde Podcasts mer tillgängligt. Sveriges Radio erbjöd mp3-filer från sända radioprogram och plötsligt kunde jag rentav somna på kvällarna med hjälp av klassisk politikersatir från Public Service i P1. Att fått följa utvecklingen till det fantastiska utbud som finns idag har naturligtvis varit ett nöje. Även ifall lyssnandet är en subjektiv upplevelse så hoppas jag att mina utnämnanden kan ge en möjlighet att upptäcka någonting nytt eller ge en ingång till detta fantastiska medie som ger utrymme till mer djuplodade resonemang eller beskrivningar.

Nedanför beskriver jag programmen i sin helhet och om du önskar utvalda inspelningar så finns denna spellista:
‣🎙️ Spellista med utvalda avsnitt (Spotify)

15. P3 Musikdokumentär

Exempelavsnitt

 

En resa genom musikhistorien

P3 Musikdokumentär passar de lyssnare som vill utforska de fascinerande historierna bakom några av de mest inflytelserika låtarna, artisterna och genrerna genom tiderna. Genom noggrant utvalda berättelser och insiktsfulla intervjuer ger programmet en unik inblick i musikens storhet och mångfald.

Genom att analysera och utforska artistkarriärer skapar programmet en känsla av sammanhang och förståelse för hur musiken har format och påverkat kulturen genom åren. Lyssnaren blir guidad genom rytmer, melodier och texter på ett sätt som inte bara underhåller utan även utbildar. Genom att kombinera expertkommentarer med autentiska ljudklipp och intervjuer med musikskapare och experter skapar de en dynamisk och engagerande upplevelse som tilltalar både musikentusiaster och nyfikna lyssnare i allmänhet.

P3 Musikdokumentär tar sig an ett brett spektrum av ämnen, från ikoniska album och legendariska artister till subkulturer och genrer som har format musiklandskapet. Programmet är en hyllning till mångfalden inom musiken och erbjuder en plattform för att utforska både välkända och mindre kända aspekter av musikens värld.

Sammanfattningsvis är P3 Musikdokumentär en svårslagen resurs för alla musikälskare som söker en djupare förståelse för ljudets historia. Genom den skicklig berättarteknik och omfattande research levererar programmet en inspirerande och informativ upplevelse som hyllar musikens rika arv. Om du vill fördjupa dig i de fascinerande historierna bakom dina favoritlåtar eller utforska nya musikaliska territorier är P3 Musikdokumentär en inspirerande upplevelse med stor bredd av musikgenrer.

14. Dagens Nyheter Spotlight

Exempelavsnitt om svenskamerikanen Jessica Meir

 

Bästa nyhetspodden?

”Spotlight” är en spännande och informativ podcast från Dagens Nyheter som verkligen fångar lyssnarens uppmärksamhet. Med sina noggrant utvalda ämnen och skickligt utforskade berättelser tar denna podcast lyssnarna på en resa genom djuplodande journalistik och engagerande reportage.

En av de mest framstående kvaliteterna hos ”Spotlight” är dess förmåga att belysa aktuella och relevanta ämnen. Genom att kombinera noggrann research med övertygande berättarteknik skapar programmet en kraftfull och tankeväckande upplevelse för lyssnarna.

Podcastens värdar och reportrar utför ett imponerande arbete med att presentera komplexa ämnen på ett tillgängligt sätt. De gräver djupt för att avslöja nya perspektiv och fördjupa förståelsen för de ämnen de behandlar. Det är tydligt att ”Spotlight” strävar efter att leverera högkvalitativ journalistik och sätta ljuset på de viktiga frågor som påverkar samhället. Från politik och samhällsfrågor till kultur och mänskliga berättelser så täcker podcasten en bred palett av ämnen. Detta gör den till en mångsidig och engagerande källa för information och reflektion.

Sammanfattningsvis är Spotlight från Dagens Nyheter en podcast som verkligen sticker ut inom den snabbt växande podcastvärlden. Med sin starka journalistik, tankeväckande berättelser och mångfald av ämnen är det en podcast som är värd att lyssna på för alla som uppskattar djuplodande och engagerande innehåll.

13. Filosofiska rummet

Exempelavsnitt: Liv i universum

 

Tankeväckande resonemang och idéer

Programmet ”Filosofiska rummet” är en strålande pärla inom poddmediet som erbjuder en intellektuell resa genom komplexa idéer och filosofiska koncept. Med ett djuplodande och tankeväckande upplägg skapar programmet en arena för reflektion och diskussion kring några av livets mest fundamentala frågor.

I varje avsnitt tar programledarna och gästerna med lyssnarna på en resa genom olika filosofiska ämnen. Från etik och moral till existentiella frågor och politisk filosofi så utforskar programmet en rad ämnen som berör mänsklig existens och samhällelig utveckling.

Gästerna som bjuds in till programmet är ofta experter inom sina respektive områden och ger olika perspektiv och infallsvinklar på de diskuterade ämnena. Detta skapar en dynamisk och intressant diskussion som utmanar lyssnarnas egna tankar och uppfattningar.

Sammanfattningsvis är ”Filosofiska rummet” en engagerande upplevelse för alla som är intresserade av att utforska djupet av mänskliga idéer och filosofiska koncept. Genom sitt engagerande och tankeväckande upplägg har programmet blivit en viktig del av det intellektuella landskapet och erbjuder lyssnarna en möjlighet att utveckla och utmana sina egna tankar och uppfattningar om världen omkring oss.

12. Vetenskapsradion på djupet

Sveriges motsvarighet till CERN

 

Utforskning av ny kunskap

Podcasten ”Vetenskapsradion på djupet” tar lyssnarna med på en spännande och tankeväckande resa in i vetenskapens mer intrikata och komplexa områden. Med sitt djuplodande innehåll och noggranna undersökningar erbjuder podcasten en unik möjlighet att fördjupa sig i vetenskapliga ämnen och fenomen.

Varje avsnitt av ”Vetenskapsradion på djupet” tar upp ett specifikt ämne och granskar det från olika perspektiv. Ämnena varieras mellan avancerad forskning och banbrytande upptäckter till de mer kontroversiella och utmanande aspekterna av vetenskapen.

Programledarna och experterna som medverkar i podcasten är kända för sin förmåga att göra komplexa vetenskapliga ämnen tillgängliga och intressanta för en bred publik. Detta gör ”Vetenskapsradion på djupet” till en utmärkt källa för både erfarna vetenskapsentusiaster och de som är nya inom ämnet.

”Vetenskapsradion på djupet” skapar också en plattform för kritiskt tänkande och reflektion. Genom att presentera olika perspektiv och utmana etablerade tankemönster så uppmuntrar podcasten lyssnarna att ifrågasätta och utforska vetenskapen på ett aktivt sätt.

Sammanfattningsvis erbjuder ”Vetenskapsradion på djupet” med sitt engagerande innehåll och skickligt presenterade ämnen en intellektuell resa genom kunskapens komplexitet och bidrar till att göra vetenskapen tillgänglig för en bred och nyfiken publik.

11. Sommar och Vinter i P1

Exempelavsnitt med AI-forskaren Max Tegmark

 

Personliga berättelser och inspirerande tankar

”Sommar i P1” och ”Vinter i P1” är två av de mest älskade och långlivade programmen i Sveriges Radio, och de har varit en sommar- och vintertradition sedan lång tid tillbaka. Dessa program ger en unik möjlighet för kända och okända personer att dela med sig av sina personliga berättelser, tankar och musikval till en bred lyssnarskara.

Under sommaren tar ”Sommar i P1” lyssnarna med på en resa genom en mångfald av livsberättelser. Varje dag får en ny gäst chansen att vara programledare och skapa sitt eget unika avsnitt. Berättelserna sträcker sig över olika ämnen, inklusive livets prövningar, kulturella upplevelser och personliga reflektioner. Det skapar en intim och personlig atmosfär där lyssnarna får möjlighet att lära känna både kända och mindre kända personer på ett djupare plan.

”Vinter i P1” är den vinterliga motsvarigheten där gästerna delar med sig av sina berättelser under den mörka och kalla årstiden. Trots den kontrasten till sommaren skapar även vinterprogrammet en värmande känsla genom att erbjuda intima och tankeväckande ögonblick.

Båda programmen ger inte bara en inblick i gästernas liv och tankar utan inkluderar även musikval som är meningsfulla och personliga för varje programledare. Musiken blir därmed en viktig del av varje avsnitt och ger lyssnarna ytterligare en dimension av förståelse för gästens personlighet och smak.

”Sommar i P1” och ”Vinter i P1” har blivit en tradition för många svenskar och är något att se fram emot varje år. Dessa program skapar en stark koppling mellan gästerna och lyssnarna, och deras förmåga att lyfta fram mångfalden av mänskliga erfarenheter har gjort dem till några av de mest omtyckta och uppskattade programmen i Sveriges Radio.

10. P3 Dokumentär

Utvecklingen av atombomben

 

Klassiska dokumentärer

P3 Dokumentär är en fascinerande och engagerande radioprogramserie som tar lyssnarna med på en resa in i olika aspekter av verkligheten. Genom noggrann research och djupdykningar i olika ämnen skapar P3 Dokumentär en unik plattform där lyssnarna får möjlighet att fördjupa sig i intressanta och kontroversiella ämnen.

Programmet bjuder in lyssnarna att utforska världen genom berättelser som spänner över olika genrer och teman från historiska händelser till samtida fenomen. P3 Dokumentär levererar högkvalitativa och välgjorda berättelser som inte bara informerar utan även engagerar och berör.

En av styrkorna med P3 Dokumentär är dess förmåga att skapa en intim och nära atmosfär genom berättelsernas detaljerade skildringar. Lyssnarna får en känsla av att vara med på plats och uppleva händelserna på riktigt. Detta gör programmet till en kraftfull form av journalistik som går bortom ytan och utforskar de djupare skikten av de ämnen som tas upp. Från samhällsfrågor och politik till kultur och mänskliga öden så lyckas P3 Dokumentär att fånga lyssnarnas intresse.

9. USA-podden

Senaste avsnittet:

 

Höjdarpodd under valrörelsen och vid spektakulära händelser

USA-podden är en intressant och underhållande podcast som fångar lyssnarens intresse med sin unika blandning av amerikansk kultur, humorinslag och samhällsinsikt. Den här podcasten är utöver ett lättsamt tidsfördriv en resa genom amerikansk kultur och samtid som är presenterad på ett uppfriskande sätt av programledarna som även är sällsynt insatta inom amerikansk politik. Värdarna gör ett utmärkt jobb med att låta konversationen flyta fritt samtidigt som de levererar insiktsfulla kommentarer och analyser. Deras personliga berättelser och åsikter bidrar till en mer intim lyssnarupplevelse som medför att man känner sig nära och delaktig i diskussionen.

Podcasten belyser olika aspekter av amerikansk kultur och samhälle, vilket gör den till en intressant upplevelse för lyssnarna. Från att diskutera de senaste trenderna och kulturella fenomenen till att utforska djupare samhällsfrågor tar USA-podden ett helhetsgrepp kring den amerikanska samtiden. Detta gör den till en mångsidig och informativ podcast för lyssnare som är nyfikna på allt från underhållning och livsstil till politik och samhällsfrågor.

Sammanfattningsvis är USA-podden en podcast som inte bara underhåller utan också ger insikt och förståelse för den amerikanska kulturen och det senaste inom valrörelsen. Med dess mångsidiga ämnen och avslappnade atmosfär är det en podcast som passar både för de som är nyfikna på USA och för de som bara vill ha en trevlig stund med intressanta samtal. Mycket intressanta dialoger i den fängslande världen av amerikansk kultur och samtid.

8. Värvet

Intervju med GW om intressanta rättsfall m.m.

 

Mänskliga möten och arbetets roll i vardagen

”Värvet” är en av de mest framstående och älskade podcastarna inom den svenska podcastvärlden. Skapad av värden Kristoffer Triumf har Värvet blivit känt för sina fördjupande och personliga samtal med en rad spännande och framstående gäster. Podcastens koncept fokuserar inte bara på de professionella prestationerna hos sina gäster utan framhäver också deras personligheter och livsberättelser.

Varje avsnitt ger lyssnarna möjlighet att följa med på en resa in i gästens liv. Genom Triumfs avslappnade intervjustil blir samtal ofta både personliga och djuplodande. Det är inte ovanligt att höra gäster dela med sig av personliga utmaningar, livsinsikter och intressanta anekdoter.

Värvet har gäster som spänner över olika branscher, inklusive musik, film, konst, sport och samhälle. Detta breddar perspektivet och gör varje avsnitt fräscht och överraskande.

Värvet har blivit en viktig del av det svenska podcastlandskapet och har utvecklat en dedikerad lyssnarskara. Dess förmåga att hitta den mänskliga aspekten i varje intervju och presentera gästerna på ett autentiskt sätt har gjort det till en favorit bland dem som söker meningsfulla och mångfasetterade samtal. Så om du letar efter en podcast som utforskar människors mångfald och ger en inblick i deras unika världar är ”Värvet” definitivt värt att utforska.

7. Kvartal

Avsnitt med nyanserad beskrivning av klimathotet

 

Djuplodande analys och samhällsreflektion

”Kvartal Podcast” är en intellektuell pärla inom den svenska podcastvärlden, känt för sina djuplodande analyser och samhällsreflektioner. Podcasten är en förlängning av det digitala magasinet Kvartal, och bjuder in experter, journalister och beslutsfattare för att utforska aktuella frågor och samhällstrender.

Varje avsnitt av Kvartal är som en intellektuell resa där lyssnarna får fördjupa sig i komplexa och relevanta ämnen. Från politik och ekonomi till kultur och samhällsfrågor behandlar programmet olika ämnen med en noggrannhet och insikt som gör det särskilt värdefullt för den som söker en fördjupad förståelse av samtiden.

Värdskapet är av hög kvalitet och ger en plattform för samtal som präglas av respektfull ton och välgrundade åsikter. En av de framstående delar av upplägget är att utmana etablerade tankemönster. Genom att belysa olika perspektiv och presentera en mångfald av åsikter bidrar programmet till att berika den offentliga diskussionen och ge lyssnarna en bredare förståelse av de ämnen som tas upp.

Sammanfattningsvis erbjuder Kvartal en meningsfull och tankeväckande lyssningsupplevelse för dem som är intresserade av att utforska samhällsfrågor på ett djupare och mer nyanserat sätt. Genom sitt fokus på noggrann analys och varierande perspektiv gör programmet det till en intressant källa till den som söker intellektuell stimulans.

6. Stuff You Should Know

Intressanta Titanicavsnitt i två delar:

 

Utforskning av kunskapens mångfald

”Stuff You Should Know” är en av de mest populära och långlivade podcasts som har fångat lyssnarnas intresse över hela världen. Skapad av Josh Clark och Chuck Bryant tar den med lyssnarna på en fascinerande resa där allt från vetenskap och historia till kulturella fenomen utforskas på ett lättsamt och underhållande sätt.

Varje avsnitt fokuserar på ett specifikt ämne och gräver djupt för att förklara och utforska dess olika aspekter. De täcker allt från vardagliga ämnen som kaffe eller tatueringar till mer komplexa ämnen som kvantmekanik eller konspirationsteorier. Det breda spektrumet av ämnen gör podcasten tillgänglig och intressant för en mångfald av lyssnare.

Det som verkligen skiljer ”Stuff You Should Know” från mängden är värdarnas avslappnade och komiska framställningssätt. Josh och Chuck har en fantastisk kemi och deras lättsamma ton gör även de mest komplicerade ämnena begripliga och underhållande. Det innebär i praktiken att lyssna på två vänner som delar med sig av intressanta fakta.

En annan anmärkningsvärd aspekt av podcasten är dess djupgående forskning och noggrannhet. Värdarna tar sig tid att gräva fram intressanta och relevanta detaljer om varje ämne, vilket gör varje avsnitt informativt och välfyllt med intressant kunskap.

”Stuff You Should Know” har även varit banbrytande inom podcastvärlden och bidragit till att popularisera denna form av underhållning. Dess framgång har inspirerat många andra poddskapare att följa i deras fotspår och utforska kunskapens värld på ett engagerande sätt.

Sammanfattningsvis passar denna podcast till den som uppskattar lära sig nya saker på ett lättsamt och underhållande sätt. Med sin bredd av ämnen och charmiga värdar fortsätter podcasten att vara en favorit bland en global lyssnarskara och är definitivt värd att lyssna in för alla kunskapshungriga öron där ute…

5. Framgångspodden

Fascinerande exempelavsnitt med Christer Fuglesang

 

Framgångsrecept och väldigt mycket annat

”Framgångspodden” är en podcast som har fängslat lyssnare runt om i Sverige genom sin förmåga att leverera inspirerande och tankeväckande innehåll. Skapad av värden Alexander Pärleros bjuder podcasten in framstående gäster från olika branscher för att dela med sig av sina livshistorier, erfarenheter och insikter om vad som krävs för att uppnå framgång eller en gynnsam tillvaro.

Varje avsnitt av ”Framgångspodden” erbjuder en intim inblick i gästernas liv och karriärer. Genom ärliga och öppna samtal utforskas ämnen som drivkraft, målsättning och de utmaningar som ofta följer med inom yrkeskarriären.

Genom att bjuda in gäster från olika bakgrunder, yrken och livsresor skapar podcasten en rikedom av perspektiv och lärdomar. Lyssnarna får ta del av berättelser från entreprenörer, idrottare, artister och experter inom olika områden.

Alexander bidrar med sin professionella och engagerande presentation och är alltid insatt i gästens livserfarenheter och biografi. Alexander skapar en avslappnad atmosfär där samtal flyter naturligt och där även de mest komplexa ämnena blir enklare att förstå. Även den som upplever framgångskonceptet som motbjudande kan hämta mycket positivt från samspelet vid dessa engagerande intervjuer.

4. Public Service

Senaste avsnitt:

 

Klassisk politikersatir och långkörare i P1

”Public Service” är en enastående podcast från Sveriges Radio som med sina imitationer av politiker lyckas att kombinera en humoristisk och informativ upplevelse. Podcasten utforskar det senaste inom svensk politik och behandlar en mängd olika ämnen som sträcker sig över samhällsfrågor, kultur, vetenskap och mycket mer. Våra politiker framställs i det närmaste som knäppgökar efter humoristiska resonemang som bygger på faktiska åsikter.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av ”Public Service” är dess engagemang för samtidsjournalistik. Programmet tar sig tid att gräva djupt i ämnena och presenterar dem på ett informativt vis före de kommenteras humoristiskt av programmets imitatörer.

Podcastens värdar och produktionsteam förtjänar beröm för deras skicklighet att göra även de komplexa samhällsfrågorna tillgängliga och intressanta för en bred publik. Genom att använda sig av olika berättartekniker skapar de utöver underhållningen en engagerande och lärorik upplevelse.

Sammanfattningsvis är ”Public Service” en podcast som fortfarande står sig i konkurrens efter att sänts i radio i över 20 års tid. Med sin bredd av ämnen och engagerande presentation är det fortfarande en framstående del av Sveriges Radios programutbud och ett måste för alla som söker en mångsidig upplevelse kring aktuella nyheter. Att programmet ändå är på väg att läggas ner av kostnadsmässiga skäl är naturligtvis en praktskandal inom Sveriges Radio utan motstycke.

3. Morgonpasset i P3 – Gästen

Henrik Schyffert om framgångshets

Schyffert ger en lite oförtjänt känga till den eminenta Framgångspodden som jag alltså upplever bjuder på mycket fascinerande innehåll trots den frånstötande titeln. Schyffert nyanserar hur som helst konceptet kring ”frakgångsfaktorer” både underhållande och insiktsfullt.

Förstklassig underhållning och intressanta möten

”Morgonpasset i P3 – Gästen” är en del av Morgonpasset i P3, en populär radioprogramserie från Sveriges Radio. Denna särskilda del av programmet fokuserar på spännande möten med olika gäster som kan vara allt från kända personligheter till experter inom olika områden. Programmet erbjuder en unik möjlighet att lära känna gästerna på ett personligt sätt samtidigt som det bjuder på humor och lättsam underhållning.

Varje morgon välkomnas en ny gäst i studion av de eminenta värdarna David Druid och Hanna Hellquist som guider lyssnarna genom en blandning av intressanta samtal, musik och spontana inslag. De lyckas att skapa en avslappnad och inbjudande atmosfär som inte sällan bjuder på en stor dos humor inte minst av stå upp-komikerna David Druid och den tidigare värden Kodjo Akolor.

Programmets charm ligger i dess förmåga att blanda lättsamhet med djupare samtal. Genom att kombinera humor och personliga berättelser skapar ”Morgonpasset i P3 – Gästen” en underhållande mix som tilltalar en bred publik. Gästerna kan dela med sig av allt från sina senaste projekt och prestationer till mer personliga och oväntade anekdoter. Den levande interaktionen mellan värdarna och gästerna skapar en känsla av gemenskap och lyssnarna kan uppleva en delaktighet i konversationen.

2. Allt du velat veta

Om Sveriges tidiga historia i tre delar

 

Fördjupningar med författare till faktaböcker

Programmet tar sig an en mängd olika ämnen och presenterar dem på ett underhållande och informativt sätt. Podcastvärden Fritte Fritzon gör ett utmärkt arbete med att göra ämnen som verkar komplicerade eller svårbegripliga tillgängliga för lyssnarna med en lättsam ton för att göra innehållet engagerande och intressant.

Det som verkligen särskiljer ”Allt du velat veta” är bredden av ämnen som tas upp. Oavsett om det handlar om vetenskap, historia, teknik eller samhällsfrågor verkar det som att inget ämne är för komplext för att presentera på ett engagerande sätt inför lyssnarna. Detta gör det till en perfekt podcast för de som vill vidga sina kunskaper och få en bredare förståelse för världen omkring oss.

En annan imponerande aspekt av podcasten är kvaliteten på gästerna och expertis som bjuds in. Genom att ha experter inom varje ämnesområde kan lyssnarna lita på att de får rättvisande svar under intervjun. Dessutom ger gästernas olika perspektiv och erfarenheter en rik och mångfacetterad inblick i de behandlade ämnena.

Allt du velat veta är helt enkelt en svårslagen källa till kunskapssökande individer. Med sin mångsidighet, underhållande presentation och högkvalitativa innehåll har den etablerat sig som den näst bästa podcasten till de som vill lära sig något nytt och samtidigt ha roligt på vägen. Oavsett om du är en nyfiken själ eller en passionerad kunskapsjägare är detta definitivt en podcast att lyssna till.

1. Världens bästa podcast

1 VinnareHar du läst inlägget från början? Håll i hatten…

Visa världens bästa podcast enligt redaktionen

1. Filip & Fredrik Podcast

Underhållning och det senaste inom nöjesbranschen

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, två av Sveriges mest framstående mediapersonligheter och underhållare, har sedan länge försett sina lyssnare med underhållning. Vid premiären till första avsnittet under 2010 var det svenska podcastutbudet i det närmaste obefintligt utöver nedladdningsbara filer från Sveriges Radio. Som svenska pionjärer inom branschen fick de även hela formatet att växa och bidrog till dagens utbud. Runt 2010 hördes ”aura” och ”kompatibel” ofta i vardagsspråk då den unika produkten med podcast medförde att även Filip och Fredriks vokabulär fick spridning i samhället och inom studentkretsar.

Deras podcast kan beskrivas som en förlängning av deras dynamiska partnerskap och erbjuder lyssnarna en mix av underhållning, reflektion och intressanta samtal. Varje avsnitt tar lyssnarna med på en högst oförutsägbar resa genom en mängd olika ämnen. Från personliga anekdoter och komiska observationer till sällsynta intervjuer och inte minst en historisk ”fyllepodd” levererar duon en dynamisk och varierad upplevelse.

Det känns som om lyssnarna är en del av deras samtal, som vänner som delar tankar över en kopp kaffe. Den informella tonen gör att även de mest allvarliga ämnena diskuteras på ett sätt som känns tillgängligt och engagerande.

Podcasten tar också lyssnarna bakom kulisserna av Filip och Fredriks egna projekt och äventyr. Deras generositet att dela med sig av sina egna erfarenheter och lärdomar ger en personlig dimension till varje avsnitt. Sammanfattningsvis erbjuder ”Filip & Fredrik Podcast” en underhållande och tankeväckande upplevelse för alla som uppskattar skickligt genomförda samtal, en dos humor och en inblick i olika aspekter av livet. Oavsett om du är en långvarig följare av duons arbete eller en nykomling till deras värld så är deras podcast en utmärkt plats att dyka djupare in i Filip och Fredriks unika och engagerande perspektiv.

Senaste avsnitt

 

Milstolpar F&F Podcast:

 • 2010 – Sverige får i praktiken tillgång till sin första podcast
 • 2014 – Avsnitt 200 utförs live och medför publikrekord i Globen då de tog in fler besökare än både Metallica och Påven. Bland annat hissades Filip ned från taket i den minst sagt rymliga lokalen medan Fredrik utförde ett musikframträdande.
 • Efter liveframträdandet i globen ersattes podcasten av en engelskspråkig version där duon bland annat kunde beskriva Sverige för omvärden.
 • 2017 återgick duon till en Svensk podcast och har vid författandet av denna artikel släppt 717 avsnitt

Fler podcasts värda att nämna

 • The Vergecast
  Främsta teknikpodden med det senaste inom techvärlden
 • WTF with Mark Maron
  Intervju med framstående amerikanska gäster
 • Bandit Rockumentär
  Musikdokumentärer inom rockvärlden
 • Flashback forever
  Trådar på Flashback kommenteras underhållande av Emma Knyckare med kollegor
 • Inaktuellt
  Samhällsnyheter kommenteras engagerande av Jonas Nilsson från Rockklassiker med kollegor
 • Tankesmedjan
  Långkörare i P3 som kommenterar aktuella händelser med förberedda monologer
 • Rättegångspodden
  Ljudupptagningar från verkliga rättegångar
 • Ekots lördagsintervju
  Politik och samhälle
 • Morronrock Daily
  Samtalen från Rockklassiker samlade i poddavsnitt

‣🎙️ Öppna upp spellistan till Spotify

Nya artiklar publiceras i Facebookgruppen.

Följ Australien Backpacker

Gilla
Besök Facebook-sidan