Kustpromenaden Coogee to Bondi beach

Grym hike i Sydney – stränder, grillplatser och klippor

Kustpromenaden Bondi

Ännu en strand i vägen…

Detta är som bekant den klassiska kustpromenaden i Sydney som även fått sin egen hemsida enligt bonditocogeewalk.com.au. Det är en hike som går förbi stränder, klippor och förstås erbjuder en fantastiska vyer utmed kusten – med en av höjdpunkterna förvånansvärt nog helt sonika en kyrkogård.

Vid senaste tillfället såg jag till att dokumentera denna kustpromenad i bilder. Jag slänger upp dem här i högsta möjliga upplösning. Resultatet blir att det blir förskräckligt tidskrävande för dig att ladda dem. Dessutom belastar det din dataförbrukning när du surfar med mobil. Men det är din huvudvärk. Grattis!

Bondi Beach

Bondi beach

Smäckfullt med folk på helger och lediga dagar.

Du har sett Bondi beach antingen från TV-serien ”Bondi Rescue” eller från alla möjliga bilder från Sydney. Men mest troligt så har du redan varit där eftersom att standen inte går att missa under din Sydneyvisit. Om du har besökt Thailand med alla dess fantastiska nästan orörda stränder så är detta nog detta trots allt den direkta motsatsen – liv och rörelse med surfare och en stor shoppinggata med restauranger och barer ovanför. Här är det ofta ”busy” och det är ingen strand du kan förvänta dig att ha alldeles för dig själv. Men det är Bondi och det är fantastiskt.

Bondi Strip

”Huvudgatan” ovanför Bondi med restauranger och butiker.

Delfiner, dykare och surfare

Kust

En av flera utsiktsplatser mellan Coogee och Bondi Beach.

Lyckligtvis finns det mer än klippor och ständer som drar uppmärksamhet längs denna hike. Bilden ovanför visar delfiner som närmade sig surfarna och syns nog tydligast om du zommar in bilden. Delfinerna närmade sig de surfare som väntade in vågorna långt ute och att försöka fotografi på delfiner som hoppade var en utmaning utmed vandringssträckan. Samtidigt finns det alltså dykare, båtar och naturligtvis surfare som går att betrakta utmed denna sträcka.

Waverley Cemetery – kyrkogård utmed kysten

Kyrkogård Sydney

Massiv gravplats för soldater m.m.

En rejält häftig kyrkogård som på något vis blir ett gripande inslag längs denna hike – en gravplats för soldater från både första och andra värdskriget och även för Australiens första premiärminister och andra kända australiensare. En gravplats som egentligen täcker en ganska massiv yta utöver det som ryms i bilden.

Coogee Beach

Coogee Beach

Slutet på hiken ifall du börjar vid Bondi…

Tveklöst ett rejält trevligt avslut på en svettig hike att hoppa ner och bada från denna strand ifall du börjat att vandra från Bondi. Men uppriktigt uppskattar jag mer att vandra på hederligt vis – att inleda vid Coogee och avsluta med att ta sig runt krönet där det ikoniska resmålet Bondi Beach visar sig som ett välkommet avslut.

Hike är fantastiskt och Coogee till Bondi har jag upplevt smått magiskt när vädret varit lämpligt för denna utflykt. Dessutom är det en fantastisk aktivitet om det förhåller sig så enkelt att du råkar vara förfärligt snål. Valuta för stålarna med andra ord och en fantastisk kustpromenad.

Inga kommentarer än så länge. Vad tyckte du om inlägget?

Lämna ett svar

Följ Australien Backpacker

Gilla
Besök Facebook-sidan