Forrest Gump (recension retrorulle)

Jag kan minnas att jag i yngre år hävdade att filmen bara handlade om en ”gubbe på en bänk”. Sedan dess har jag väl egentligen endast sett delar av den så ofta att jag i praktiken sett igenom den helt ett antal gånger. En film jag egentligen tänkt att jag haft rätt bra koll på och nästan mest betraktat som någon slags ”bakgrundsfilm” som mer liknar en skärmsläckare.

Jag har nog egentligen inte lyckats ta in detta stycke filmhistoria förrän nu. Vet faktiskt inte vilken film som över huvud taget skulle kunna likna Forrest Gump. Möjligtvis den galnaste berättelsen på film någonsin. Förstår inte vad som skulle kunna jämföras med detta äventyr. Tidigare har jag på något vis helt missat musiken, sammanhanget under Vietnam-kriget och den tid som filmen ska porträttera. Jag blev berörd av denna film på ett sätt jag inte hade förväntat mig över huvud taget. Har egentligen inte tidigare reflekterat kring skådespelarinsatsen av Leutenent Dan tidigare. Gillade väldigt mycket när han vrålar längst upp på en ”räktrålare” och även när säger något i stil med ”sit down, shut up” till alla soldater. Denna rulle har helt enkelt växt på något vis för mig och blev på allvar berörd av denna historia. En film som ”marinerats” med tiden och växt till ett toppbetyg med fem utdelade kängurur.

Rate this post