Filmen ”Lion” – en snabbrecension!

Kommer just från att sett en film som verkligen lyfte sig allt eftersom. Den bygger alltså på en verklig händelse där en indier blir adopterad till Tasmanien efter att tappat bort sig på ett tåg som förflyttade honom för långt ifrån hans okända hemort för att det skulle vara möjligt att hjälpa honom att hitta tillbaka. Med vissa kvarvarande minnesbilder från uppväxtmiljön under tidig ålder och det nya ”Google Earth” 25 år senare så blev det plötsligt en ganska spännande film. Faktiskt en riktigt fascinerande historia måste jag säga.

Till en början en riktigt trevande film som gjorde att jag började ”vrida” mig i stolen – har egentligen genomlidit för många lågkvalitativa biofilmer. Men jag antar att den verkliga historien i grunden var alltför fascinerande för att detta hade kunnat bli en kalkonrulle. Ganska lång film som jag lyckligtvis bara tyckte blev bättre allt eftersom.

Blev på något vis berörd av denna dramarulle och det känns som tillräckligt unikt för att jag trots allt ska utdela fyra kängurur. Kan rentav rekommenderas!

Rate this post