Australiensisk öl

”Think Australian, drink Australian”

Det handlar om kultur. Ölkultur och ”Aussie mateship”. Bärs finns överallt i det här landet. Förvånansvärt nog finns även svensk cider på bottleshops här nere fast det blir förmodligen inte mer drickbart för att det färdats över halva jordklotet. Australien handlar om starkpangare och ölkannor – i princip till samma kostnad på pub som från flaskbutiker.

I South Australia är det vanligt med Cooper’s Sparkling Ale och Queensland har sin XXXX (Four X beer) med bryggeri i Brisbane. Victoria har massvis med mikrobryggerier. Det finns till och med ett Australiensiskt öl med titeln ”Piss” och i lightversion ”Piss Weak”, recensioner av dessa två öler finns på australianbeers.com.

Den som besökt Storbritannien känner till hur populärt det ”australiensiska” Foster’s lager är på pubarna – liknande ett Norrlands guld är det helt enkelt en populär och prisvärd lager. Sanningen är dock att detta öl bryggs i England under licens och att Australiensarna inte bryr sig om denna dryck över huvud taget. BBC har undersökt ”How Australian is Foster’s lager?”.

2.7/5 - (3 votes)