”Mänskligheten från rymden” – grym dokumentär!

Dokumentär på SVT

Jag fastnar sällan i dokumentärer. Idag satt jag som klistrad framför den troligtvis mest gripande och välgjorda dokumentär jag sett – någonsin!

Nej – den har inget med rymden att göra. Förutom att mänskligheten betraktas globalt från ”rymden”.

Det handlar om resor, tekniknisk utveckling, transport, internet, energikällor och befolkningsökning. Ungefär som massvis av dokumentärer sammanfogade till en enda grymt välgjord och engagerande dokumentär. Nästan hela världen finns med.

I huvudsak en framgångssaga utan motsvarighet.

Nästa dokumentär jag vill se handlar om hur det kom sig att Svenskar blev så ”ensamma” – The Swedish theory of love. Är detta kanske baksidan av denna massiva framgångssaga inom den tekniska utvecklingen? Jag vet inte alls.

* Uppdatering 170603

Dokumentären saknas på SVT Play men finns på YouTube i sin helhet här.

Kan för övrigt meddela att jag nu även sett ”The Swedish theory of love”. Höjdare.

5/5 - (1 vote)